Luisterboek Award 2016

Jaarlijks wordt, voorafgaand aan de Week van het Luisterboek, de Luisterboek Award uitgereikt; de prijs voor de beste voorlezer van Nederland. Een vakjury stelt, ongeveer twee weken voor de start, een shortlist samen waaruit de uiteindelijke winnaar wordt gekozen.

winner copyAdriaan van Dis wint Luisterboek Award

Op 23 mei 2016 werd de winnaar van de Luisterboek Award 2016 bekendgemaakt in het Radio 1 programma Kunststof. Met 100.000 luisteraars besteedt Kunststof in aanloop naar de bekendmaking volop aandacht aan het luisterboek. De jury roemt het voorlezen van Adriaan van Dis en heeft hem uitgeroepen tot winnaar van de Luisterboek Award. Van Dis las Karakter voor van F. Bordewijk.

U kunt de uitzending van Kunststof hier terugluisteren >

 

 

Shortlist 2016

WvhL_covers_1000

 

De jury 2016

Jury2016_allemaal_1000

Tuffy Vos, Vivianne Bendermacher, Vincent Bijlo, Job Cohen en Millouska Meulens


 

De winnaar van 2015

Foto: Chris van Houts

Het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green  en voorgelezen door Beatrice van der Poel, won de Luisterboek Award in 2015.

De jury oordeelde: ‘Prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek. Ze leest de keiharde passages over kanker en doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.’

Eerdere winnaars:

2014
Titel: Echt gebeurd
Auteurs: Paulien Cornelisse en Mischa Wertheim
Uitgeverij Rubinstein
2013
Titel: Maar buiten is het feest
Auteur: Arthur Japin
Uitgeverij  Rubinstein
2012
Titel: Heerlijk duurt het langst
Auteur: Stef Visjager
Uitgeverij Rubinstein